04.jpg01.jpg02.jpg05.jpg03.jpg06.jpg

Szálláshely

A kalocsai virágok háza

A tanya Kalocsától 10 km távolságra, a valamikori legnagyobb kalocsai szálláson, a kalocsai népművészet alakító központjában, Homokmégyen található. A falu közvetlen szomszédságában, mégis attól elkülönülten, egy 2 hektáros erdő mellett áll a XIX. század közepén épült parasztház. Tavasztól-őszig madárcsicsergés várja a pihenni vágyókat, de rendszeres tanyalátogatók az őzek, a nyulak és a fácánok is.

A ház és az udvar a XIX. századot idézi meg. A tanya első részében kialakított Tájház az 1860-as éveket mutatja be, gyönyörű kalocsai hímzésekkel, pingálással, kemencékkel, padkákkal és minden olyan régi eszközzel, amely szükséges volt az akkori élethez. E lehetőség kiemeli a falusi szálláshelyek sorából.

A tanyaépület hátsó felében egy, a legmodernebb követelményeknek megfelelő Vendégházat alakítottunk ki, amelyben nappali, konyha, hálószoba és fürdőszoba található. A Vendégház a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége Nemzeti Tanúsító Védjegyének három napraforgós besorolását kapta, felszereltsége azonban megfelel a négy napraforgós követelményeknek is. A konyha teljes önellátásra alkalmas. Rendelkezésre áll szabadtéri sütő- és bográcsozó hely is. Nagyméretű udvara pihenésre, játékra, sportolásra és parkolásra is alkalmas.
A Vendégház hálószobája 4 férőhelyes – a nappaliban 1, esetleg 2 fős pótágyazási lehetőséggel –, ezért kisebb baráti társaságoknak, családoknak ajánljuk. A központi fűtés lehetővé teszi, hogy egész évben fogadhassuk vendégeinket.
Az alföldi róna a maga csöndességével kiváló pihenési lehetőséget ad, de a kultúrálódni, szórakozni vágyók is megtalálhatják elfoglaltságukat. Elsősorban ajánljuk a kalocsai népművészet kedvelőinek a faluban élő író- és pingáló-asszonyokat, dióstorta-csinálókat. A Tájházban bemutató foglalkozásokat szervezünk. Igény esetén a kalocsai/homokmégyi gasztronómiai különlegességek is megkóstolhatók, mint a paprikáskácsi, a sós túrósrétes, a birkáskáposzta, az olajoskáposzta, a kemencés lángos, a pogácsák stb.

Joomla templates by a4joomla